Massage Tips

Bent u geïnteresseerd om de fijne kneepjes van het vak gaan leren? Zodra u de routine en technieken onder de knie heeft, wordt het uitvoeren van de rest een stuk gemakkelijker. Het geven van een voetmassage aan uzelf is een wereld van verschil als wanneer u deze aan iemand anders geeft. Om u hier een klein beetje bij te helpen hebben we een aantal tips voor u verzameld. Zo kunt u in een paar stappen al snel het toepassen van een goede massage leren die een hoop zullen bijdrage aan de gezondheid van het lichaam.

Voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk en zo werkt dat ook met massages. Om een behandeling uit te kunnen voeren is het belangrijk om alle benodigdheden alvast bij de hand te hebben. Allereerst heeft u een wasbak of bad nodig waar de voeten in kunnen worden geplaatst. Het moet dus groot genoeg zijn voor beide voeten tegelijk en het is van belang dat deze met een ruime hoeveelheid water gevuld kan worden, zodat de voeten geheel onder water staan. Een voetmassage kan niet volledig uitgevoerd worden zonder het gebruik van een goede olie. Er zijn ontzettend veel speciale oliën te koop die speciaal bedoeld zijn voor de verzorging van de voeten. Tot slot heeft u ook een handdoek nodig om de voeten na het waterbad te drogen.

De behandeling

Zorg ervoor dat beide voeten ongeveer een kwartier voor de behandeling in het water opgewarmd worden. Zo worden ze niet alleen warmer, maar ook wat soepeler. Door nog eens aan het water een essentiële olie toe te voegen, zorgt u voor een voorbereidende reiniging. Wanneer de tijd er op zit mogen de voeten uit het bad en is het van belangrijk dat ze gedroogd en ingepakt worden met behulp een handdoek. Een voetmassage is vaak alleen mogelijk toe te passen op 1 voet tegelijk en is het verstandig om de ander voet ingepakt te houden. Om de voet nog eens extra op te warmen kunnen bewegingstechnieken gebruikt worden. Door de voet op en neer te bewegen in combinatie van cirkels, wordt de doorbloeding beter gestimuleerd en warmt de voet snel op. Tijdens het masseren is het van belang dat elk onderdeel van de voet behandeld wordt door middel van strijkbewegingen. Ga vooral na waar de pijnlijke plekken zitten en probeer dit er rustig uit te masseren.

Nabehandeling

Wanneer de massage er weer op zit kunt u de voeten na behandelen met een goede voetverzorging creme. Zo blijft de huid gehydrateerd en in staat tot een beter herstel van het lichaam. Zorg ervoor dat na het aanbrengen van de crème direct sokken om de voeten aangetrokken worden. Zo blijven de voeten warm en koelen ze ook niet te snel af. Een voetmassage mag zo vaak gegeven worden als gewenst is, omdat het juist bedoeld is ter ontspanning en rust van lichaam en geest. Echter, zullen de voeten na de behandeling een lange tijd zacht en als herboren aanvoelen. Ook zult u merken dat sommige lichamelijke kwalen met de tijd zullen afnemen.