Positieve effecten

Een bijzonder positief effect van een voetmassage is de ontspanning die er bij komt kijken. Echter, is een voetmassage niet voor iedereen weggelegd. Zoals elke massage, kan een voetmassage erg intiem zijn. Desondanks zijn er veel positieve effecten te noemen die misschien een voetmassage het proberen waard is. Omdat er meerdere soorten massages bestaan zullen deze effecten per behand

eling kunnen verschillen. Zo is het verstandig om eerst uit te zoeken welke soort massage het best bij uw lichamelijke gesteldheid past. Ook is het van belang om hier een bijpassende salon bij te vinden, waar ze deze specifieke vorm van massage op een professionele manier kunnen uitvoeren. Ook kunt u eens kijken naar recensies op internet over verschillende massagesalons. Zo kunt u direct zien welke salon zeker een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan de functionering van uw lichaam!

Ontspanning

Zoals hierboven al omschreven wordt is het kunnen ontspannen vaak de eerste redenen die mensen motiveren om voor een voetmassage te kiezen. Net zoals alle vormen van lichaamsmassage, voelt het altijd goed op de huid en heeft u het idee dat u even nergens meer aan hoeft te denken. Dat moment van rust heeft niet alleen effect op uw lichaam, maar ook op uw geest. Door u compleet over te geven aan de massage kunt u optimaal genieten van alle voordelen die het met zich mee zal brengen. Vaak kunt u in een salon genieten van rustgevende muziek, waardoor de ontspanning nog veel meer ervaren kan worden.

Reduceert pijn

Pijn kan vaak kleinschalig beginnen, maar elke dag steeds groter worden. Om dit tegen te gaan kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een massage. Echter, is heeft een massage geen geneeskundige werking waardoor wij altijd adviseren ook langs de huisarts te gaan wanneer het lang stand houdt. Massages kunnen ook een grote bijdrage leveren aan het reduceren van pijnlijke plekken. Door op drukpunten te focussen onder de voet, kunnen complicaties en pijn onder handen genomen worden. Na een massage zult u zich opgelucht en soepeler aanvoelen, doordat de spieren losgemaakt zijn en weer op een normale manier gebruikt kunnen worden. Vooral in de rug zijn ophopingen van knopen een veelvoorkomend probleem. Wanneer deze knopen aangepakt worden door een professional, is het belangrijk om hierna veel water te drinken. Wanneer u gehydrateerd blijft kunnen de afvalstoffen makkelijker en sneller uw lichaam verlaten.

Nachtrust bevorderen

Mede door stress kunnen er problemen ontstaan zoals slapeloosheid. Deze belemmeringen kunnen behoorlijk uw nachtrust verstoren, waardoor juist door slaaptekort vaak nog meer stress ontstaat. Het lijkt een vicieuze cirkel, wat na een langere tijd moeilijk te doorbreken is. Daarnaast zorgt stress ook voor andere klachten in het lichaam, waardoor de situatie nog meer zou kunnen verergeren. Door middel van een focus op specifieke drukpunten kan de stress worden verminderd. U leert zich weer te kunnen ontspannen, waardoor dit ook positief op uw nachtrust zal gaan werken. Na een massage zult u niet meer zo vaak piekeren in de avonduren en voelt u zich veel beter in uw vel.