Reflex Punten

Voor vele professionals is het bekend dat het geven van voetmassages een positieve werking op menselijke organen heeft. Organen, spieren, weefsels en lichaamsdelen kunnen aangepakt worden door middel van een behandeling van de voetzolen. In dit gebied bevinden zich talloze reflexpunten die een weerspiegeling zijn van het hele lichaam. Door dagelijks de voeten te masseren kunt u ervoor zorgen dat er een betere doorbloeding ontstaat en daardoor ook een gezond lichaam. Zodra u zich bewust wordt van de exacte plek waar u last van heen, kunt u deze kennis gaan gebruiken tijdens de voetmassage. Door de focus te leggen op de daarbij horende reflex punt, zal de pijn daardoor gaan afnemen.

De hypothalamus

Dit reflexpunt is te vinden aan de buitenzijde van de grote teen. Zoals de naam aangeeft weerspiegeld dit gebied met de hypothalamus, een belangrijke deel van hersenen dat onder andere verantwoordelijk is voor een hongergevoel en zelfs vechtlust. Door op dit gebied te gaan masseren kunt u ervoor zorgen dat u een verzadigd gevoel kunt krijgen van tijdelijke aard. Trek zal eventjes verdwijnen, waardoor u zich meer kunt focussen op andere zaken van dat moment.

De hypofyse

De hypofyse is in het midden van de grote teen te vinden en weerspiegeld de hypofyse klier wat het gehele brein aanstuurt. Doordat deze hypofyse verantwoordelijk is voor de hormonale regeling van talloze organen, is het normaal functioneren van deze klier van belang. Last van schommelende hormonen? Dan is het aan te raden om extra focus te leggen op dit onderdeel van de voet.

De solar plexus

Wanneer deze plek behandeld wordt is dat puur ter ontspanning van het lichaam. De solar plexus is te vinden bij de bal onder de voet en is makkelijk te masseren. Het verlicht een hoge gehalte van stress en zorgt voor een rustgevende brein. Ook helpt deze plek bij ademhalingsproblemen en zorgt voor soepelere luchtwegen.

De urinary bladder

Dit gebied is aan de zijkant van de voet te vinden en is verantwoordelijk voor de werking van de blaas. Wanneer u bijvoorbeeld zich in een warm gebied bevindt, is het mogelijk dat het lichaam vocht blijft vasthouden. Door het stimuleren van deze plek door middel van een massage kunt u ervoor zorgen dat het vocht beter afgedreven wordt en uw lichaam daardoor beter kan gaan functioneren. Ook worden hiermee eventuele blokkades behandelt waardoor uw blaas weer op een gezonde manier verder kan werken.

De colon & intestines

Precies in het midden van de bal van uw voet vindt u de plek wat zowel uw dunne als dikke darm weerspiegeld. Het komt vaak voor dat mensen last hebben van kwalen in dit gebied, omdat deze organen ook zeer gevoelig zijn. Wanneer u hier problemen mee ervaart, is het raadzaam om dit gebied in de voetzool elke dag te blijven masseren. Zo kunt u pijn en ongemakkelijkheden verminderen en de werking beide organen ook stimuleren.

Stomach

Maagproblemen kunnen als zeer vervelend ervaren worden. Vaak zorgt een reactie op voeding voor irritaties en andere complicaties, waardoor men zich erg slecht kan gaan voelen. Aan de binnenkant van uw voetzool bevindt zich het maag reflexpunt. Door deze te masseren kan een geïrriteerde maag gekalmeerd worden en zonder blokkades veel beter functioneren.