Soorten Voetmassages

Massages kunnen van elkaar variëren doordat elke manier zijn eigen specialiteit en werking heeft. Een specifieke reflextherapie is juist meer gericht op lichaamskwalen dan bijvoorbeeld een ontspanningsmassage. Om een besluit te maken over wat voor massage het best bij u past is het verstandig om eerst goed naar uw lichaam te luisteren. Wanneer u veel stress ervaart, is het wellicht een idee om juist voor een ontspanning te kiezen zoals bijvoorbeeld een hotstone voet- en beenmassage. Om u een beetje een beeld te kunnen geven van de verschillen tussen alle soorten massages, hebben wij hieronder een handig overzicht opgesteld.

Ontspannende voetmassage

Door het maar altijd dragen van schoenen, zijn voeten snel gedurende de dag bekneld. Dit kan ervoor zorgen dat de bloedcirculatie in de voeten niet meer soepel verloopt en dat de spieren op den duur vast gaan zitten. Door het toepassen van een ontspanningsmassage worden deze complicaties verholpen door het in gang brengen van een betere circulatie en het los maken van de spieren. Naast dat dit zeer rustgevend kan zijn voor het lichaam, heeft deze massage nog een extra voordeel voor de mensen die veel vocht vasthouden. Door het toepassen van een ontspanningsmassage kan het vocht beter afgevoerd worden.

Thaise voetmassage

De Thaise voetmassage staat bekend om zijn lange historie en achterliggende verhalen. Wat eeuwen geleden al uitgevoerd werd door traditionele Thaise monniken, wordt vandaag de dag nog steeds toegepast. Tijdens deze vorm van massage, of beter gezegd natuurgeneeskundige massage therapie, wordt de focus gelegd op het bereiken van de organen door middel van energiebanen. Men gelooft heilig dat de voet als een landkaart fungeert, waar bepaalde punten in de voetzool naar een specifiek orgaan zal wijzen. De massage wordt uitgevoerd door gebruik te maken van speciale massage stokjes, die de bloedsomloop zullen bevorderen. Door het weghalen van blokkades in de voetzolen zullen deze weer toegankelijk worden en zorgen voor een herstel van het lichaam.

Shiatsu voetmassage

Deze uit Japan afkomstige massagetechniek staat geheel centraal in het aanbrengen van drukpunten. Door druk toe te passen op gebieden onder de voet wordt ervoor gezorgd dat de energie beter zijn weg kunt vinden in uw lichaam. Zo zorgt deze manier van masseren er voor dat uw energie drastisch verhoogd wordt waardoor uw lichaam en geest ook weer in balans staan. Ook werkt deze vorm van massage preventief tegen toekomstige kwalen en problemen in het lichaam.

Hot stone massage

Vaak denken mensen bij de term Hotstone aan het neerleggen van stenen op de rug. Echter, is dit een vertekend beeld door de media en kan dit net zo goed toegepast worden op alleen de voeten en benen. De basaltstenen die men hierbij gebruikt worden soms tot 50 graden opgewarmd. Deze steen is geselecteerd doordat het lang de warmte vast kan houden in de kern. De massage wordt toegepast door het gebruik van zowel kleine als grotere stenen die over het hele lichaam geplaatst kunnen worden en tussen de tenen. Het lichaam wordt vooraf ingeolied waardoor de stenen gemakkelijk op het lichaam geplaatst en verschoven kunnen worden. Door middel van deze techniek kunnen spieren worden versoepeld, het lichaam en geest een balans vinden en vermoeidheid worden tegengegaan.